Akadálymentes változat
Normál változat

Tantestületi lelkigyakorlat az Életrendezés Házában

2022-10-13

Görgess lejjebb

Pályázó neve: Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Pályázat azonosítószáma: EKCP-KP-1-2022/3-001268

Projekt címe: Tantestületi lelkigyakorlat az Életrendezés Házában

Kapott támogatás összege: 400.000,- Ft

 

A program keretében egy három napos lelkigyakorlatot valósítottunk meg 2022. aug. 22-től 24-ig, Hosszúhetényben (Püspökszentlászlón), az Életrendezés Házában, amelyen 46 pedagógus kolléga vett részt.

 

A lelkigyakorlat szükségességét elsősorban a koronavírus okozta nehézségek indokolták, amelyek többek közt a közösségekre gyakorolt negatív hatásában is tetten érhető volt. Az elmúlt időszakban kiesett közösségi tapasztalat, a félelem és a hétköznapi tapasztalatok okozta megrázkódtatások a kollégák mentális egészségét és teherbíró képességét is próbára tették. Ezek gyógyítása, az ebből eredő stressz csökkentése érdekében valósítottuk meg a pályázat szerinti lelkigyakorlatot.

 

A lelkigyakorlat jelentőségét napjainkban nem lehet alábecsülni: Jézushoz tartozni, Belőle erőt meríteni, összhangban lenni önnön lelkünkkel, mind - mind alapvetően szükséges a stabil és kiegyensúlyozott életvezetéshez.

 

A pedagógus a saját személyiségével dolgozik, példát ad, nevel és oktat. Ezért minden iskola kiemelt érdeke, hogy pedagógusai minél jobb lelkiállapotnak örvendjenek.

 

Kiegyensúlyozottság, lelki stabilitás és teherbíróképesség megerősödése, a kollégák egymással való kapcsolata, a tantestület közösségének épülése, egymás és saját magunk jobb megismerése - mint megannyi kincset ajándékozott nekünk ez az alkalom.


További bejegyzések olvasása itt:

BGA Zrt.