Akadálymentes változat
Normál változat

PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

2021-05-05

Görgess lejjebb

A 2020/21-es tanévben iskolánk csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahéthez, melynek fő célja a diákok pénzügyi-gazdasági nevelése, vállalkozói hajlandóságának formálása, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelése volt.

Ezen témakörökben szerzett ismereteik nagymértékben segíthetik tanulóinkat a pénzügyi-, gazdálkodási területen felelős döntések meghozatalában, és a vállalkozási ismeretek bővítése által fejleszthetik a kreatív problémamegoldás képességét.

A 7-8. évfolyamon minimum 8 órában tartottak foglalkozásokat pedagógusainknak a hét során az alábbi témákban és keretek között

 

Téma Megvalósítás órai kerete
Pénz7 bevezetése osztályfőnöki óra
2*45 perces foglalkozás Pénz7 tematikája szerint:
– Tudatos pénzkezelés a családban – Családi költségvetés témakörben forgó rendszerben feladatokkal
– InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!
rendkívüli tanóra
Film vetítése a témában rendkívüli tanóra
Pénz7 kvízek, társalgás a témában angolul Angol órákon a hét folyamán
Pénz, vagyon – értékek megjelenése a művészetekben, plakátkészítés Művészeti órák
(technika, ének, rajz, tánc)
Szöveges és kompetencia feladatok pénz, vagyon, gazdálkodás kapcsán Magyar, matematika, történelem és természettudományos tantárgyak

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Pénz7 megvalósítása sikeres volt. A tanulók szívesen vettek részt az órákon, hasznosnak tartották a témahét alatt szerzett tudást és ismereteket, mert olyan témákban kaptak rendszerezett, globális információkat, amelyek érintik a mindennapjaikat. 


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek