Akadálymentes változat
Normál változat

"Behívóhét" a Szent Imrében

2021-09-10

Görgess lejjebb

Itt most nem a katonaságról fogunk szót ejteni, még ha ilyen sugallata is van a címnek.  Iskoláról beszélünk,  pontosabban az iskolai visszaszokásról. A nyári szünet rövid volt, pezsgős, tartalmas, izgalmakkal teli. Azután egyik pillanatról a másikra arra ébredünk, szeptember van, és gyermekünknek kezdődik az iskola. Ki vágyna a szabad játék helyett az iskolapadban ülni? Bizony nem könnyű az iskolára ráhangolódni, hiszen tegnap még a strandon, ma pedig már az osztályban töltik napjukat a diákok.

 

A Szent Imre Katolikus Általános Iskolában lelkesítő programokkal segítjük az iskolára ráhangolódást, az átállást. Az évkezdés első néhány napját iskolánk összes tanulója kirándulással, szabadidős programokkal töltötte, amik a vakáció lezárása után segítenek a diákok figyelmét a tanulás felé fordítani.

Évek óta hagyomány, hogy az 5. évfolyam tanulói a Vackorvárban kezdik az évet, ahol 2 napot töltenek el a gyerekek. Az erdei iskola programjai jó lehetőséget adnak az osztályok közötti barátkozásra, az összehangolódásra, és életreszóló élményekkel gyarapodnak a gyerekek. Az idei program fő mottója is a szabad játék volt, amiben helyet kapott az íjászkodás, az éjszakai bátorságpróba, tanösvény túra,  számháború, vadászati előadás.

Az idő csodálatos volt, a lelkesítő 2 nap után újult erővel, iskolára ráhangolódva kezdődhet a tanítás.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek