Akadálymentes változat
Normál változat

Élmény alapú tanítás

2021-09-23

Görgess lejjebb

Mi mindannyian szeretetre, örömérzésre vágyunk, szinte szomjazzuk a dicsérő szavakat, a bátorítást. Nincs ez másképpen a gyerekekkel sem, sőt náluk talán még fokozottabban jelenik meg ennek a szükségletnek a betöltése.

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Iskolánk egyik elkötelezett pedagógusa, Bense Erzsébet megnyitotta osztályát egy új kezdeményezés előtt, és a „Kutyával egy mosolyért” Alapítvány révén havi rendszerességgel kutyával asszisztált tanórát tart.

A kis termetű terápiás kutya és felvezetője közreműködésével egy merőben más jellegű tanítási, tanulási lehetőségre van mód. Egy-egy ilyen alkalom során a gyerekekkel történő beszélgetés segíti, hogy nyitottabbak legyenek élethelyzetekhez, új kifejezések kerülhetnek elő, segíti az egymásra hangolódást, toleranciát tanít.

Ezek a tanórák a szokásostól eltérő módon más menetrend szerint zajlanak, azonban ezek is egy projekt köré épülnek. A közös munkában a tanulók mindent megtesznek azért, hogy jutalmat kapjanak, a jutalom pedig maga a kutya, vagy a kutya által végzett feladatban a részvétel.

A kiskutya jelenléte oldja a feszültséget, segíti a tanuláshoz való pozitív érzelmi viszonyulást. A gyerekek olyan érzelmi és érzékszervi megtapasztalásokat élnek át a tanóra alatt, ami sokkal motiváltabbá teszi őket. A cél mindig boldog és ragyogó arcok látványa.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek