Akadálymentes változat
Normál változat

Kresz-Szafari

2021-10-12

Görgess lejjebb

„Biztonság Hete” programsorozat keretében, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága kezdeményezésére a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2021. szeptember 16-án 08.30 órától 13.00 óráig közlekedésbiztonsági versenyt rendezett KRESZ-SZAFARI névvel.

A programra egyszerre nyolc negyedikes általános iskolai osztályt tudtak fogadni, akik a Vadaskert nyolc helyszínén kialakított, (közlekedés)biztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatot oldottak meg.

Szent Imre Iskolánkat a 4. b osztályos tanulók képviselték, akik elmesélték, milyen izgalmas feladatokban kellett megmérettetniük, hogy mennyi új dolgot tanultak a közlekedésről. Örömmel számoltak be a kerékpáros akadálypálya teljesítéséről, az ügyességi feladatokról, hogy milyen új jelzőtáblákat ismerhettek meg.

Ennek a napnak azért volt nagy jelentősége, mert a gyerekek egy olyan életszakaszba lépnek 4. osztályosként, amikor az iskolából hazajutást már egyedül képesek megoldani. Egyre többet közlekednek önállóan, vannak akik tömegközlekedéssel, mások gyalogosan, és akad, aki kerékpárral érkezik az iskolába vagy indul haza. A felgyorsult élet mellett a közlekedés is sietősebbé vált, ami nagyobb veszélyt jelent a gyerekek számára. A biztonságos közlekedést mindenkinek meg kell tanulnia, és ebben nagy segítséget jelent egy-egy ilyen alkalom, ahol szakavatott szervezés mellett juthatnak plusz tudáshoz, tapasztalathoz a gyerekek. Megismerkedhetnek azokkal a helyzetekkel, amelyekkel az életben is találkozhatnak. Mindez az ismeret nem csak a saját biztonságukat növeli, de a szülők is nyugodtabban engedik el az önállóan közlekedő gyermekeiket.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek