Akadálymentes változat
Normál változat

Szakmákkal ismerkedtünk

2021-10-22

Görgess lejjebb

Iskolánk pályaorientációs napot tartott, amelyre  a kecskeméti repülőbázisról érkeztek hozzánk honvédségi dolgozók. A hét vendég nagy lelkesedéssel mesélt munkájáról, s szemléletes bemutatóval igyekeztek munkakörüket, feladataikat megismertetni velünk. S bár ezek a munkák nagyon vonzónak tűnnek, de mint bármi mást, ezt sem adják tanulás nélkül. A bemutató során  vendégeink arra is kitértek, hogyan lehet valakiből pilóta vagy milyen iskolákat, képzéseket kell elvégezni, ha valaki az adott területen szeretne dolgozni. Az előadások ösztönzőleg hatottak a nyelvtanulásra.

 

Felnőttnek és gyereknek egyaránt izgalmas volt bepillantani a pilóták életébe, és azokéba, akik a pilóták munkáját segítik. Így láthattunk bele a meteorológusok, a légi irányítók feladataiba is. Élőben megnézhettük a pilóták ruházatát, és a repülés közben náluk lévő tárgyakat.  

 

A nap ezzel még nem ért véget, láthattunk egy mentőkutyás bemutatót. Megismertük, hol és hogyan tud egy ilyen jól kiképzett kutya segíteni, emberi életeket menteni. 

 

A tartalmas nap során rengeteg hasznos, érdekes és értékes információval gazdagodtunk.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek