Akadálymentes változat
Normál változat

4.b osztály a “Hangszert a kézbe!” programon...

2021-11-03

Görgess lejjebb

Mert a zene szebbé teszi az életünket, felüdíti a testet, megeleveníti a lelket. 

Ahogy Kodály Zoltán mondta egykor: “Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.” Ennél szebben nem is tudnánk kifejezni, mennyi mindennel gazdagodhatunk, ha a zene átszövi a mindennapjainkat. 

 

És most pont erre van szükségünk. Hosszú hónapok bezártsága után, az iskolai és óvodai oktatás szünetelése idején felnőtt és gyermek egyaránt elmagányosodott, ezért nagy örömmel üdvözöltük az idei év új kezdeményezését, a Hangszert a kézbe programsorozatot, melyet  a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja indította útjára a Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként, és valódi felüdülést hozott iskolásaink életébe.

A programsorozat legfontosabb célja nem csak az, hogy eképpen szeretnék vonzóvá tenni a könnyűzenei tanulást, és felkelteni a fiatalok érdeklődését a műfaj iránt, hanem az, hogy bár ha csak rövid időre is, de elvarázsoljuk a gyerekeket, lássuk őket önfeledten nevetni, felszabadultan örülni.

És a csoda bekövetkezett!  Olyan szenzációs előadás, fantasztikus hangszerkiállítás várta a fiatalokat, ahol kis időre mindenki könnyűzenei művésznek érezhette magát.  

Talán frappánsabb lenne “zenei játszótérnek” nevezni a színteret,  ahol a dobok és ütőhangszerek, a gitár és basszusgitár, - a billentyűs -, népi és klasszikus hangszerek megszólaltatása mellett a hangtechnikai eszközöket is kipróbálhatták a fiatalok. 

A zene már önmagában mosolyra indítja a lelkünket, de látni az örömtől sugárzó lelkes gyermekarcokat, felemelő élmény volt.

 

A tavaszi sorozat február végétől június közepéig tart, és nyolc városba jut el, így Szolnok,

Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely, Kecskemét és Budapest lesznek helyszínei a programnak.

2021. október 15-én a Hangszert a kézbe staféta Kecskemétre érkezett, amelynek a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ adott helyet. 

 

A fotókat nézegetve ti is örüljetek velünk!


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek