Akadálymentes változat
Normál változat

Elnyertük az ÖKOISKOLA címet

2022-04-21

Görgess lejjebb

Hosszú évekkel ezelőtt indították útjára az ÖKOISKOLA programot, aminek az volt a célja, hogy a szülőket az iskola révén egy olyan fenntartható irány felé terelgessék, ahol maga az iskola is példát mutat a folyamatok, események, programok által, hogy miként tudjuk ökobarátabban élni a mindennapjainkat, mit tehetünk a Föld védelmének érdekében.

Ennek a programnak egyik alapvető  eleme, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, odafigyelünk az áramfogyasztásra. Ezen túlmenően minden olyan tevékenység, ami a fenntarthatósággal kapcsolatos, azt az ÖKOISKOLA képviseli.

Nagy tervünk a szelektív hulladékgyűjtés terén, hogy csökkentjük az  élelmiszerhulladékot.

 

Miért volt fontos az ÖkoIskola cím elnyerése?

Azokban a fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységekben, folyamatokban, amiket tulajdonképpen már évek óta a cím elnyerése előtt is az ÖKOISKOLA kritériumainak megfelelően folytatunk, a pályázat elnyerése arra sarkall bennünket, hogy még elszántabban, sokkal energikusabban és több elhivatottsággal álljunk a feladatok mögé.

Továbbá az arculatteremtéshez és az intézményük még szélesebb körben történő megismertetéséhez ez a lehetőség újabb előrelépést jelent, önmagunk felé a mércét folyamatosan emeljük.

Az ÖKOISKOLA cím azért is vált vonzóvá, mert amellett, hogy sokkal környezettudatosabban tudunk élni, a cím elnyerésével az Erdei iskola programokat szélesebb körben vehetjük igénybe. 

 

Első pályázóként a címet 3 évre kaptuk meg. A további pályázatokhoz egyre magasabb szintet kell majd elérnünk. Azoknak a kritériumoknak szinte hiánytalanul megfeleltünk, amelyeket a cím odaítéléséhez elvárásként támasztottak az iskola felé. Csodaszép parkos, tanösvény táblákkal ellátott udvarunk van számos madárodúval, madáretetővel. Erdei iskola látogatások és a fenntarthatósági témanapok, a Föld napja, a víz világnapja mind szerves része az oktatásunknak. Az egész iskola szemlélete ebbe az irányba halad.

Az ÖKOISKOLA név arra indít bennünket, hogy hosszútávon gondolkodjunk, és azon az úton járjunk, ami egy széleskörű fenntarthatóság felé mutat.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek