Akadálymentes változat
Normál változat

Digitális témahét

2022-05-09

Görgess lejjebb

Időpont: 2021.04. 04-08.

Helyszín: Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Téma: Internetbiztonság

Iskolánkban a 2021/2022-es tanévben a Digitális Témahetet 2022. április 04-08. között tartottuk meg elsősorban a felső tagozat bevonásával, valamint alsó tagozaton egy 3. osztályban.

Ötödik és hatodik évfolyamon közel 120 diák, a hetedik és nyolcadik évfolyamon közel 100 tanuló lett bevonva.

A témahét témája az internet biztonsága volt.

Hogyan használják okos eszközeiket!

Mire figyeljenek oda chat és más online felületek használata során (webkamera használat, személyes adatok és képek megosztása) során.

Milyen veszélyeket rejtenek- rejthetnek az ő korunkban a közösségi platformok használata.

Hogyan alkossanak nehezen feltörhető jelszavakat, adataik, felhasználói fiókjuk védelmében.

Üzenet megosztása kapcsán milyen stílusban írjanak egymásnak! Milyen (jogi) következményekkel járhatnak ezek be nem tartása!

Mit is jelent, hogy az „Internet nem felejt”!

A kecskeméti székhelyű LOGISCHOOL-t kértük meg, hogy tartsák meg a foglalkozásokat. Ezek az alkalmak évfolyamonként összevonva valósultak meg. Egy kecskeméti középiskola diákja tartotta foglalkozást, aki, korban közelebb áll diákjainkhoz. Tapasztalata azonban sokkal több és szélesebbkörű, mint diákjainké, mivel tanulmányai mellett ezzel foglalkozik a Logischoll-ban. Ennek köszönhetően talán sokkal jobban megmaradnak az elhangzott figyelemfelhívások, tanácsok. Informatika tanáraink a következő informatika alkalmával ezek kapcsán felmerülő kérdésekre is válaszolnak. Kis videók segítségével elmélyítik, bővítik tudásukat.

A hét során, informatika órákon rövid bevezetést kaptak iskolánk tanulói a 3D-s tervezés és nyomtatás rejtelmeiről, 3. osztályban Lego robotokat építettek és programoztak környezet órán, valamint egy különleges magyar óra keretében digitális-kutyás órát tartott kollégánk.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek