Akadálymentes változat
Normál változat

A 878-as Hatvani Pál cserkészcsapat nyári tábora Börzsönyben a Királyréten

2022-09-23

Görgess lejjebb

2.    Megérkezés Lakitelekre. Közös tábor dr. Vetéssy Géza cserkészcsapattal, összesen 48 fővel. Tábori rend, szabályok elmondása, első zászlószertartás.

 


3.    Szállások elfoglalása Mongóliából hozott eredeti jurták. Egy jurtában 8-9 fő aludt őrsvezetővel együtt. Nagyon hangulatos volt, ugyanis a nemez illatát is lehetett benn érezni.

 

4.    Rengeteg program volt a gyerekek számára, melyek közül a kézműves volt az első, ahol a keretmeséhez illeszkedő témájú tárgyakat tudtak csinálni, ilyen volt pl.: maszk, papírsárkány, kis fakatonák… (4.-5.)

 


6.    Sok ismerkedős játékot próbálhattak ki a gyerekek, néhány kép (6.-7.)

 

8.    Persze a várva várt méta sem maradhatott ki

 

9.    A nagy hőségre való tekintettel meglátogattuk a strandot is, ahol kicsit felfrissülhettünk.

 


10.    Egyik este nagyvetélkedőt tartottunk, ahol kiváló zsűri és producerek előtt mutathatták be a saját őrsi műsoraikat

 


11.    A tábori keretmesénket a Mulán című rajzfilmből ihlettük. Mindenki nagyszerű jelmezt készített magának. A kínai és hun jelmezek nagyon illeszkedtek a mongol jurtákhoz (11.-13.)

 


14.    Minden estét egy tábortűzzel zártunk. Az egyik este különleges volt, ugyanis egy táncház keretében hatalmas lakomát (sütik, üdítők + sonka, szalonna, hagyma sütés) tartottunk, mivel győzött a kis falu a hunok ellen

 


15.    csapatkép

 

16.     A nagytábor első két napján a tábort építjük meg. Az előtábornak hála viszonylag sok építménnyel el tudtak készülni, de így is maradt még mit csinálni. Itt baloldalt latrinát ásnak, jobb oldalt fürdősátrak építenek.

 


17.    Baloldali kép: Ideje lenne felhúzni a ponyvát „ennyi ember úgy is elég…” Jobb oldali: „Mikor rájöttünk, hogy a ponyva sokkal erősebb, mint mi vagyunk :D”

 

18.    Bal: szerszámtartó Jobb: fogasok

 


19.    bal: emésztő+szikkasztó   jobb: giga nagy csepegtető

 


20.    a lányok körletéhez egy patakon keresztül vezetett az út, ezért egy meseszép hidat építettetek. Jobb oldalt a scout sátrak vannak, amiben aludtak a gyerekek. Legjobb sátor!!

 


21.    Az idei táborban kb. 18db függőágy volt, a csendespihenőben a legjobb dolog a táborban :D, illetve a cipőtartó sem maradhat el

 


22.    Idén egy hintát is építettünk, ami mindenkit elbírt (gyerekek építették meg)

 


23.    Tábori főzés+kajasátor. Az idei ételeink legendásan jól sikerültek. Volt mindenféle és alig, vagy nem is volt maradék. Ennek különösen is örültünk. A gyerekektől kapott visszajelzések alapján idén volt a legjobb a gh.

 


24.    A raji program idén raji főzés volt, ami lányoknál lángost és kókuszgolyót, fiúknál alubatyut jelentett, mindkettő szuperül sikerült

 


25.    És persze amikor nem aludtunk, főztünk, ettünk vagy fürödtünk, akkor játszottunk     (25.-26.)

 


27.    A tábori rohampálya sem maradhatott el. kicsit piszkos, poros, vizes lett mindenki, de még mindig ez az egyik nagy kedvenc (27.28.)

 


29.    Felkészülés a próbáztatásra

 


30.    Próbáztatás (hajótörött+vikinges keretmese)

 


31.    Idén egy hihetetlen aranyos pap jött el hozzánk vasárnap, aki még egy dalt is tanított a gyerekeknek. Sok izgalmas történetet mesélt Sík Sándorról is, hiszen ő is (pap) cserkész. Idénre már szokássá vált nálunk, hogy gitáros énekekkel tesszük még inkább a meghittebbé a miséket. 

 


32.    Az idei keretmesénk görög istenek voltak. 

 


33.    Az orvostanhallgatóinknak hála a vezetők segítségével a gyerekek egy interaktív előadás keretében tanulhatták meg, hogy miként kell cselekedni pl.: ájulás, artériás vérzés, szívroham, roham, ájulás, napszúrás, égés esetén. Hatalmas nevetések voltak alatta (33.-35.)

 


36.    Minden este a nagyponyva alatt egy vezetői megbeszélést tartottunk, ahol a másnapi programot, keretmesét, szolgálatokat beszéltük át. Illetve a hogy vagy kör sem maradhatott el. 

 


37.     Alakulótér, táborzárás, csatakiáltás


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek