Akadálymentes változat
Normál változat

Tőserdőn Erdei Iskolában a 4.c

2022-09-26

Görgess lejjebb

Iskolánk 4. c osztálya 2022/2023-as tanév elején erdei iskolában vettek részt szeptember 12-16 között Lakitelek-Tőserdőn. 

Az osztálynak ezeken a napokon nem órarend szerint teltek a napjai. Minden nap volt testnevelés órája, hiszen a napot reggeli tornával kezdtük. Minden nap voltak mozgással kapcsolatos feladatuk: méta játék, kosárlabda, foci, röplabda, számháború vagy gyalogtúra a környező part menti erdősávokban. 

Környezet tantárgyból ismétlés szintjén a vízpart növény és állatvilágának felismerése a gyakorlatban, térképismeret, turistajelek a térképen, tájoló használatának gyakorlati alkalmazása játékkal és feladatokkal. 

A egyik nap délelőttjén az osztály látogatást tett a LAKIMANCS Állatmentő Alapítvány telephelyén. Ennek a programnak a célja az volt, hogy a korábbi évek alkalmával több órán szóbekerült a felelős állattartásról ne csak elméleti szinten tanuljanak a gyerekek, hanem azt a gyakorlatban is megismerhessék. Részt vettek a kutyák és más állatok gondozásban: gereblyéztek a zöld takarmányt, takarították a helyüket, etették és itatták a menhelyen élő kutyákat, macskákat, nyulakat, tyúkokat, bárányokat, lovat. Megismerhettek néhányuk élettörténetét, beszélgettek arról, hogy mi emberek milyen felelősséggel tartozunk az állatok felé.

A csendespihenők alkalmával minden nap minden gyerek a maga által hozott kedvenc könyvéből olvasott, majd közös társasjáték következett.

Egyéni beszélgetésekre is volt lehetőség tanár és diák között is, valamint egymás között is. Tanár és diák jobban megismerhetik egymást, hiszen ezeken a napokon sokkal kötetlenebbül tudunk beszélgetni.

A gyerekek megfigyelhették önmagukat, hogy mik azok a nehézségek, amik megkülönböztetik életvitelüket az otthon és egy nagyobb közösségben – osztályban együtt töltött napok alkalmával. Figyelniük kellett továbbá társaikra is, hogy kinek, mikor, miben tudnak segíteni egymásnak. 

Minden este tábortűzzel búcsúztunk a naptól. Itt volt közösségi játékok, éneklés, lehetőség volt önmaguk és társaik értékelésére, hogyan vettek részt az osztály közösség életében, hogyan látják magukat a nap folyamán. Megfogalmazhatták, hogy a következő napon mire kell jobban figyelniük. Az tolsó este nagyobb buli keretében búcsúztunk a héttől.

Az utolsó nap délelőttjének programja a közös rendrakás, takarítás jegyében telet, valamint a saját ruháiknak, felszerelésüknek csomagolásával telt el. Egy utolsó közös ebéd után belefért még egy jégkrém és rövid játék. A táskás szállításában kaptunk szülői segítséget, az autókba a gyerekek adogatták a táskákat. 


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek