Akadálymentes változat
Normál változat

Óvodánkban jártak iskolánk pedagógusai

2023-03-13

Görgess lejjebb

A család szerepe nagyon fontos, talán a legfontosabb a kiegyensúlyozott és biztonságos kötődés kialakításában, azonban az óvodának szintén nagyon nagy szerep jut ebben és az iskolára felkészítés folyamatában. A nevelés fontos színtere az óvoda, bensőséges és családias légköre egy kisgyermek számára meghatározó közeg az iskolába lépés pillanatáig. A napi tevékenységekkel előkészítjük és megalapozzuk az iskolai élethez szükséges készségeket. Hitvallásunkban szerepel, hogy az óvoda-iskola közötti szoros kapcsolat ápolása, a napi rutin megismerése segíti munkánkat, akár az óvodai életről, akár az iskolai nevelésről legyen szó. Ez a közös együttgondolkodás tesz bennünket alkalmassá, hogy a gyerekeket a lehető leginkább felkészülten és kiegyensúlyozottan küldhessük iskolába, ahol a nevelés és oktatás terén egy új fejezet kezdődik számukra. 

Ez indít bennünket arra, hogy rendszeres alkalmakat teremtsünk, amikor a pedagógusaink találkozhatnak egymással, a gyerekekkel és értékes tudásukat átadhatják egymásnak.

Fotók egy ilyen napról, amikor az iskola tanárai, tanítói látogattak el az óvodánkba, részt vettek egy napi gyertyagyújtáson, reggeli áhitaton, délelőtti tevékenységeken.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek