Akadálymentes változat
Normál változat

Grafika szakkör év végi csodái

2023-06-09

Görgess lejjebb

Hála van a szívünkben, hogy egy nagyszerű művésztanárnő, Csúzdi Szabó Erika patronálja iskolánk alkotni vágyó diákjait, akik egy olyan új dimenziót élhetnek meg általa, amely ajtót nyit a tehetségek előtt. 

 

Az alkotás nem csupán egy tevékenység, amiben létrehozunk néhány eszköz segítségével valamit, hanem egy kifejezés- és látásmód, feloldás, és felszabadulás, a belsőnkben zajló folyamatok gyógyítója, helyreállítója, örömforrás, és társas kapcsolatok közösségépítő programok megalapozója. 

 

Az év végi grafika szakkör kiállításán 250-270 alkotás mutatkozik be az iskola épületében. Lenyűgözőek a színek, a formák, a mondanivaló megragadása.

Ez azonban nem minden. A látvány mellett a legnagyobb büszkeség, hogy ezekkel az alkotásokkal a gyerekek nemzetközi és országos, vagy más rangos versenyeken hozták el a legjobbaknak járó elismerést. 

 

Csak néhány számadat. Az 55 tanuló heti 2-2 órában, négy csoportban látogatja a szakköri órákat. 

5 nemzetközi versenyen indultak a diákok alkotásaikkal. 3 országos versenyre neveztek be, 1 megyei és 3 városi megmérettetésen vettek részt..

Számos díj, oklevél, különdíj, elismerés dicséri a tehetséges diákok keze munkáját.

 

Ahogy azt Erika néni mondta, senkit sem szeretne kiemelni, mert mindannyian önálló kis tehetségek, akik töretlenül járnak hozzá évről-évre, és sajátítanak el új alkotó technikákat, módszereket, ami számára is csodálatos, hiszen átadhatja tudását nekik.

 

Megtiszteltetés volt, hogy az év végi zárókiállításon részt vehettünk, ahol a tanárnő elismerő oklevéllel köszönte meg a tanulók egész éves kitartó és odaadó munkáját.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek