Akadálymentes változat
Normál változat

A Korda Filmpark titkos világa a pályaorientációs napon

2023-11-17

Görgess lejjebb

Pályaorientációs napon a 7. évfolyammal a Korda filmstúdió varázslatos világába “repültünk”. A filmipar, a filmezés egy olyan téma, amely minden tizenévest érdekel, hiszen rengeteg filmet megnéznek, mindenki kíváncsi a kulisszák titkaira. Így most lehetőségünk volt bekukkantani a színfalak mögé, több trükkre fény derült.

A középkori,  a New Yorki városrészek, díszletvárosok izgalmas kitekintést adtak, bár az eső miatt csak buszból láthattunk sok látnivalót. Jó sztorikat meséltek nekünk a leghíresebb amerikai színészekről. A hatalmas csarnokokban zajló munkákról hallgattunk, bemutatták, hogy melyikben milyen jeleneteket lehet forgatni ( víz alatti, sivatagi, repülőgépen játszódó).

Beltéren csak a látogatóknak létrehozott kiállítást lehet megtekinteni, mert a legmélyebb kulisszatitkok miatt a stúdiók nem látogathatóak. 

A kiállításon a gyerekek nagyon sokféle munkáról hallottak, amelyek egy film létrejöttekor egyáltalán szóba kerülhet. Sőt volt egy fal, amelyre az összes szakmát felsorolták. Kezükbe vehettek filmes kellékeket, és egy rövid filmjelenetet is leforgathattak.

Az itt tapasztalt élményeket sosem fogjuk felejteni, magával ragadó izgalmas napot töltöttünk el együtt.


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek