Akadálymentes változat
Normál változat

Magyar népmese napja

2024-10-04

Görgess lejjebb

Szeptember 30-a nagy nap volt ismét iskolánk életében: A Magyar népmese napja. Mindannyian tudjuk, hogy a mesék milyen fontos szerepet játszanak a kisgyermekek életében, nélkülözhetetlenek a gyermek egészséges személyiségfejlődése szempontjából. Általuk gazdagodik fantáziája, szókincse. Közismert az is, hogy élethosszig tartó a hatása.

Amikor a gyermek a mesét hallgatja, nemcsak a mesélőre, hanem befelé is figyel: fantáziaképeket alkot, ami segíti őt a felgyűlt belső feszültségei, negatív érzései, félelmei feldolgozásában. Ez egy lassú, belső mozi, amely képekbe oldja fel a belső feszültséget.

Ezért Benedek Elek születésnapja alkalmából, minden évben kiemelt figyelmet szentelünk a magyar népmesének.

A gyermekeket kiragadjuk a mai digitális világból, elrepítjük őket egy képzeletbeli világba, mintát találnak számtalan élethelyzet megoldására.

A jeles napra az alkalomhoz illő dekorációt kapott iskolánk.

A közösségi mesehallgatás élményét az iskola kápolnájában átélhették a gyerekek; pedagógusaink meséltek neki a délelőtt folyamán. A mesehallgatás után hamuba sült pogácsát kaptak, mellyel útnak indulhattak a mese világába.

A program lezárásaként a Matóka együttes húzta a talpalávalót, és tematikus fotófalunk előtt mókás fényképek készülhettek.

A program szervezői:  Bense Erzsébet és Csizmadia-Kovács Gyöngyi pedagógusok


További bejegyzések olvasása itt:

Hírek