Akadálymentes változat
Normál változat

Vers és novellaíró pályázat

2021-09-30

Görgess lejjebb

„A család Istentől rendelt közösség” címmel vers- és novellaíró pályázatot hirdetett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a tavaszi Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében.

 

A közel 250 pályamű elbírálása után a díjakat a budapesti Szent Gellért-templomban szentmisét követően adták át.

Ezen a rangos eseményen a kecskeméti Szent Imre Iskolánk diákjai is képviseltették magukat vers- és novellaíró kategóriában egyaránt, sőt díjakkal térhettek haza.

 

A pályázat célja volt, hogy a gyerekek bemutassák, mit jelent a családjuk és saját életükben az Istennel való kapcsolat, hogyan élik meg a kereszténységet a mindennapjaikban, és hogyan tudnak mások számára például szolgálni.

 

Az ünnepélyes hangulatú díjátadón korcsoportonként jutalmazták a legjobb pályaműveket. Iskolánk diákjai közül 10-14 éves korosztályban Gonda Krisztina (felkészítő tanára Tomsity Helga) vers kategóriában 2. és Kis Dániel (felkészítő tanára Berta Tímea) novellaíró kategóriában 2. helyezést ért el.

 

Berta Tímea tanárnő elmondta, ezekért az értékes pillanatokért éri meg dolgozni. Ez egy olyan valódi hivatás, ahol a gyermekeknek adjuk át a tudást, majd látjuk növekedni és virágozni a beléjük ültetett magocskát. Miközben azt hisszük, ők csak tanulnak, mi magunk is jobbá és többé válunk általuk.

Ezek a gyermeki munkák olyan mély értéket közvetítenek, amelyekben felismerhető a Szentlélek munkálkodása, mások számára hiteles tartalommal bír. Egy kisgyermek szemén át bepillanthatunk egy család életébe, tanító jellegű mondanivalója által pedig például szolgál a mai kor fiataljainak.


További bejegyzések olvasása itt:

Versenyeredmények