Akadálymentes változat
Normál változat

"A vizes élőhelyek világnapja" rajzpályázat eredményei

2022-04-06

Görgess lejjebb

Kiváló eredmények ismét

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, valamint a Kecskeméti Művészeti Szakkör a 2022-es évre közös rajzpályázatot írt ki „A VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA” alkalmából táj- és természetvédelem témakörben.

Február 2-a a vizes élőhelyek világnapja, 1971-ben ezen a napon írták alá az iráni Ramsarban a Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást a vizes élőhelyek, elsősorban az ott élő madárvilág védelméért. Az egyre fokozódó emberi beavatkozás hatására nagy mértékben összezsugorodtak a vizes élőhelyek, melyre a legnagyobb veszélyt hazánkban a környező mezőgazdasági területekről bemosódó vegyszerek, a növekvő turizmus, a vízi sportok, a vízutánpótlás hiánya, valamint a túlzott halászat és nádkitermelés jelenti.

A rajzpályázat célja a figyelem felhívása a vizes élőhelyek jelentőségének, az ökoszisztémák hosszú távú megőrzésének és a madárvilág védelmének fontosságára.

 

 

Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány táj- és természetvédelem "A vizes élőhelyek világnapja" alkalmából hirdetett regionális rajzpályázaton Kárász Zara 4.b korcsoportja III. helyezését érte el.

 

Csoportos különdíjban részesültek:

 

Ackermann Emil 4.c

Bodai Luca 4.a

Csatári Eszter 4.c

Csikai Vendel 4.b

Deák-Harczi Hanna 4.b

Drenyovszki Rajmund 4.b

Faddi Barnabás 4.b

Falusi Gergő 4.b

Forczek Orsolya 4.b

Kárpáti Emilia 4.b

Kiss Janka 4.a

Kovács Enikő 4.b

Marton Jázmin 4.b

Molnár Flóra Sára 4.a

Rittgasser Anna 7.a

Siklós Kinga 4.b

Tímár Hanna 7.b

Vörös András 4.b

 

Felkészítő: Csúzdi Szabó Erika


További bejegyzések olvasása itt:

Versenyeredmények