Akadálymentes változat
Normál változat

Január óta készültek a drámások… megérte!

2023-05-16

Görgess lejjebb

A Fejjel a falnak drámacsoport ezüst minősítést ért el a Weöres Diákszínjátszón és elnyerték a közönségdíjat, ami egy finom csokoládétorta volt.

“Fantasztikus időszak van mögöttünk. Több témát dolgoztunk fel, míg kiforrotta magát, mi áll a legközelebb a gyerekekhez. Ezzel a tartalommal az év eleje óta készülünk az idei Diákszínjátszóra”-
- említi Becsei Szilvia, iskolánk pedagógusa, aki lelkesen patronálja Szent Imre Iskolás diákcsoportját.

A 4-7. osztályos gyerekek, zömében 6. osztályos korosztállyal a saját problémájukat dolgozták fel a darabban, a “menő” vagy “nem menő” témát vitték színpadra.

A főszereplő kislány a történetben vágyik a menőségre és mindenre, ami ezzel jár, azonban a trendi, valódi menő lányok kiközösítik őt. A lány csak vágyódik erre a szerepre, miközben legbelül a jó és a rossz vívódásának lehetünk szemtanúi. A színpadon a gondolatait “kihangosítva” mi is hallhatjuk, és átélhetjük az ő belső harcát önmagával, a vágyaival.

Szólt a darab a bizalomról is, hiszen egy jelenetben a lányt 3 rekesz láda magasból taszítják le a mélybe, miközben a társai karjaiba dől, akik elkapják őt. A történetben a gyerekek különböző szerepeket élhetnek meg, és ezáltal a bennük rejlő feszültségeket kijátszhatják magukból. A próbák alatt megismerik a saját erősségeiket és gyengeségeiket, fejlődik kifejezőkészségük, közösség kovácsolódik, baráti kötelékek alakulnak ki, miközben a színjátszás minden percét örömmel élik meg.

 

Gratulálunk a csodás eredményhez!

 

fotók forrása: hirosagora/Gyenes Kata -Józsa Kata


További bejegyzések olvasása itt:

Versenyeredmények